четвъртък, септември 17, 2009

Полезни съвети за велосипедисти


Велосипедистите са най-онеправданата прослойка от участниците в движението по принцип. Тях не ги зачитат нито автомобилистите (изключайше аз) нито пешаходците. Те са някаква междинна връзка трудно смилаема и за едните и за другите. По- бавно се движим от кола и по-бързо от пешаходец. Къде сме ние? Още ни няма никъде. Още никой не ни е измислим място. Но имаме вело алеи (АХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААА.... ААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ).
Днес минавайки през пазара на пък към работа, човека с щайгите ме видя и реши, че просто не съм там и пресече на 1,5м. пред мен. Имах около 1,49м спирачен път. Гумите скърцаха, кормилото се извъртя, колездача изпсува! Колегата му каза - Внимавай човека! - Е, кво ми се е разбързал с това кооло, шгу еба!!
Стискане на зъби и стотици всевъзможни сценарии на евентуални пост случки с много кръв!
На тръгване от офиса спускане по Гешов с поне 40-45км/ч.
Човека с реното видя, че няма коли и тръгна да се включва в движението въпреки колоездача задаващ се наскорост.
Последва около 6-7 м. спирачен път. За щастие не успях да го блъсна.
- НОРМАЛЕН ЛИ СИ, БЕ ОЛИГОФРЕН!!! НЕ МЕ ЛИ ВИЖДАШ!!!
- ... (овнешки поглед лишен от всякакъв вид емоция)

В квартала.
Четири песа лежаха необезпокоявани на полянката. Бяха затворили очи в блаженно спокойствие. Бъкси минаваше тихо покрай тях въртейки равномерно педали.
Номер едно подскочи, чувайки познат шум и се изправи. Номер 2 и 3 отвориха очи. Номер 4 не го ибеше кво се случва. Номер едно скочи в атака. Номер 2 и 3 се изправиха на крака дори и да не им се искаше. Бъкси се стресна и извъртя кормилото в тяхна посока (без да иска) и извика. Номер едно се стресна от неочакваната реакция и се обърна в обратната посока с бяг. Измина 2 метра бягайки и пак нападна. Номер 3 и 4 само подгласяха. Бъкси вече въртеше на пълни обороти отдалечавайки се от глутницата. Чуваше само изоставащия лай. "Мамка, ви дееба, мръсна!"

Полезен съвет № 1:
Когато ви нападнат кучета с колелото, колкото и безумно да звучи, тръгнете към тях (по възможност издавайте заплашителни звуци - грааааааааааааААААААА). Ще ги объркате за секунди. После се молете да не ви падне веригата. Случва се...

P.S. They say jump, you say how high!?
Rage Against the Machine - Bullet in the Head

5 коментара:

m1l3n каза...

Колелото си е опасна работа. Трябва да си винаги нащрек. Ако сам не се пазиш. няма кой да те пази. половината от автомобилистите спят докато карат. Най-добре карай по тротоара. Там освен може да сгазиш някоя бабичка, ама и двамата ще сте живи и без сериозни счупвания. А за кучетата има 'кучегон'.

m1l3n каза...

Началото на изречението: "Там освен може" e доста малоумно. Нямам извинение.

sis каза...

:)) може би трябва да си вземеш клаксон, от онези с ужасяващите звуци на камионотир :D:D:D Този звук би накарал всеки шофьор да настръхне, намали, огледа и бди - и после едно червено колелце лежерно ще мине покрай тях :DDD
А ако ще се наслаждаваш на въртенето на педали - мястото ти хич не е по софийските улички :))

Buksy каза...

Кучегона освен на кучетата действа и на мен :))
Колелото е бърз начин за предвижване в задръстването. Не се кефя да въртя по софийските улици...

Анонимен каза...

Мен затова ме е бъз да карам в София.Още повече ме е бъз след като една позната я блъснаха докато пресича с колелото на пешеходна пътека на зелен сфетофар и си стоя 1 месец вкъщи. И като я блъснал, онзи олигофрен (шофьора) излязал и почнал да и крещи, че му е одраскала колата, а пък хорицата наоколо си гледали невъзмутимо и овче...
А пък звънчето не върши работа, не го ебават за нищо.
Ваня
Ваня