четвъртък, септември 11, 2008

Once upon a time


Търсех нещо в My Pictures. По принцип нямам навика да запазвам там снимките си. Сигурно и за това бях толкова изненадан като открих този скрииншот, както и много други неща, които даже и не подозирах, че съм ги запазил.
Когато сменям ПеЦе-то си прехвърлям всичките данни от My Documents в новите си такива. Първото си го взех 1996г. (смяяяяяятай). Имам и от тогава разни неща. Тази вечер ги разгледах с истинско умиление. Най-дълго време се задържах на този скрииншот направен на 17.02.2000г. в 3 сутринта незнайно поради какви причини.
Виждате ли за какво иде реч?! Нека да направим анализ.
Windows 98. Резолюция 800х600 на 14" Pro View. Internet explorer с някакъв безумен скин. Сайта на Мобипейдж. Дори и не си спомням да съм познавал хора с пейджъри. ICQ?!? Бих дал мило и драго да видя кю-то в този му вид сега. Имам само 7 приятели в листата си (лека му пръст на Йемича) за разлика от сегашните си 60 контакта, половината, които са ми в инвизибъл и един в игнор листа :)
Влади беше в Австрия тогава при сестра си и ми казва, че при нас е 3:20 некъде. Защо ми го казва? Защо съм сметнал, че е важно та чак и скрииншот съм му направил. Тогава ми разправяше, че там имало некава да-си-ебе-майката-и-скоростна-връзка и свалял порно филмчета с 60к!!! Да, бееее! Няма такава връзка... Ние тогава с модемчето ако вдигнехме 6к и вдигахме банкет!
Ползвам Flex type! SUX! Къде е бил Инжинера по това време питам.
Seti@Home (с ети ет хоум). Видях кво е. Сър Артър Кларк още ми праща мейли да се върна при тях. Новия им софтуер не ме кефи. В началото Seti (с ети) беше готино. Вече не струва.
Get Right. Това беше начина за download. Немаше ни торенти ни джиесеми. Спомням си първия филм, който си закачих да дърпам - Fight Club - 700Mb. Отне ми около седмица и нещо теглене, докато в последствие не разбрах, че нямам място на харда :))) тъп, ти, тъп, тъпчо, тъпоглав си.
Еххххххх... Разтопих се от умиление...

9 коментара:

m1l3n каза...

Йемича беше винаги online. Гледам че и betatest e online. :). i гецата.

m1l3n каза...

Тоя Windows 98, май изкара до 2004-2005 някъде :)

Buksy каза...

хехехе. ако става въпрос той още си е на същия комп, ама в плевен :)

Momchil каза...

тогава бях попаднал на един университетски сайт с музика. заради бързата връзка на влади в австрия му дадох да тегли албуми оттам и си спомням, че ми донесе motion на cinematic orchestra и aquarius на fauna flash.

btw виж какво казва miranda за моето icq - member since Thu Jul 09 15:27:12 1998
:)

баси, имам юбилей тази година
;)

Momchil каза...

в ленатата виждам и тула за работа с s3 savage

и аз имах такава карта

Momchil каза...

сетих се защо е скрийншота - заради разликата в часа показван от icq и windows. би трябвало да са еднакви.

Momchil каза...

какво значи че сега seti не струва? програмата продължава да прави същото, което и преди, само че сега с различен и по-добър краен клиент.
:)
още малко статистика - SETI@home member since 3 Nov 1999

Unknown каза...

Даже и аз съм имал Айсикю тогава... изненадан съм. Вероятно това е по времето когато влизах със стария модем на гецата от вкъщи който беше 5400bs и ми отне близо 3 часа да си смъкна mIRC. Спомням си изуменото лице на бащами който гледаше как сe чатя в мир-ка, а също и как се спъвахме в протегнатия телефонен кабел през коридора до моята стая.

munteanu каза...

това ми напомня и да си потърся и някои мои скриншоти(макар че повечето ми са от "таблиците")