сряда, февруари 06, 2013

Epic FAILakro


На ски в Гърция! Звучи като "На ски в Дубай". Само дето вероятността да караш ски в пустинята на Дубай е много по-голяма. Не че гърците си нямат ски курорти. Имат си. Цели 22. Ние решихме да посетим най-близкия - Falakro. Само на 50 км от границата и е на прилична височина (1620 - 2230м). 
Пристигнахме там в 10:30ч. на 30.01. Падаше се сряда. Имаше едно леко изкачване от около 20 км. Почти не се усети, защото пътят беше лизнат. Нямаше едно кубче лед на него.
Ски зоната се намира в котловина обградена от върхове, всичките покрити с дебел слой сняг. До почти всяко връхче има влек или лифт. РАЙ! Или поне щеше да бъде ако имаше някой който да пуска тези съоръжения. Ние със Сис бяхме единствените живи същества там. Разочарованието беше голямо. Поразгледахме, поснимахме се и си тръгнахме.
Защо нямаше никой? Защо нищо не работеше? Питахме ги с e-mail. Не сме получили отговор все още.
Иначе според сайта им ... (и тук влизам в сайта им, за да направя сверка и да продължа да ги плюя и намирам следния текст, който явно ни е убегнал преди да тръгнем за натам -

Operation period

The ski resort is open from December, every day from Thursday to Sunday and on holidays. The ticket office is open from 9 a.m. to 4 p.m. )

Ние сме ебаси тъпите парчета...

Ама то пък кой да предположи, че ще работят 4 дена в седмицата, при положение, че има толкова сняг... Ама аз пък какво се учудвам... това са гърци! Направо си е чудно как не работят само неделя! От 12 до 3. С почивка от 1 до 2.

Айде малко снимки, че се ядосах.
Път Слънце
Базата

Колко сме щастливи, че нищо не работи

Аре, пиши КУР и да си ходим
Баба Рени - единствената кола на паркинга
Малко Мордор за разкош
Вей Вятърко, снег!
P.S. За разлика от Фалакро, където работят от сняг на вятър, пътят от Добринище до х. Гоце Делчев беше в сняг, лед и киша. Едвам се стига до горе, а трафика е всекидневен и в двете посоки. Гърците са мързеливи а ние сме безотговорни!
3 коментара:

Margon каза...

Epic „Yeah!“

Анонимен каза...

Струвала си е разходката, информацията е важна за следващи набези в тази посока :)

4eburator каза...

Ха... евала дупенца. Добра разходка. Ние миналото лято с Кавала, точно тази планина ни радваше очите в първите дни - движехме се северно от нея покрай извивките на река Места. Ей тук има снимки: https://picasaweb.google.com/arkadashko2/orbEiB?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJiWvpvF_-ipkwE&feat=directlink, дето чакат да им сложа по едно заглавие.