сряда, януари 23, 2013

Спаначена супа на фурна

Необходими продукти:
Всичко необходимо за една спаначена супа.
Фурна.

Когато комфорта на човек е застрашен, той трябва да проявява креативност. За нашия комфорт през зимата се грижи една печка на дърва на име Прити. А когато навън е студено много върви да си направиш супичка. Така комфорта се вдига с още едно ниво. Когато сложиш тенджерата на котолона трябва да пуснеш аспиратора. Та проблема при нас е, че като го пуснеш започва да връща пушек от комина и за кратко стаята се изпълва с гъст дим. Много неприятно. За да се избегне този проблем трябва леко да се отвори прозореца от където аспиратора да черпи въздух. Въпроса е, че когато навън е -10 градуса, някак си много бързо започва да пада комфорта, и по този начин супичката си губи предназначението. Затова - у фурната. Всъщност, става доста вкусна.

5 коментара:

Злото прасе каза...

Брей.... не се ли готви по-дълго така? Водата завира кога? А? Аспираторейшън?
п.с.
Двойна дискриминация за роботите в този сайт баси.... двойна проверка клетите машини. Аз явно съм отчасти роботизиран, щото голям процент от засуканите думи ме затрудняват и превключвам на следващата.

Buksy каза...

Слагаш завряла вода от каната за завиране на вода ;)

Sylvia каза...

Ех, ама как знаеш кое е аспиратор и кое абсорбатор :DD

пожарогасител- проверка каза...

Много обичам такава спаначена супа и често си правим, вече по магазините има замразен,която става чудесна на вкус.Но по този начин да бъде направена супа на фурна не бях виждала и доста ме заинтригувахте с тази ваша статия, за което много ви благодаря и се надявам да ни пишете пак ако измислете нещо такова.Във фурна нещата винаги стават по вкусни или поне на мен са ми по приятни.Още през идните почивни дни ще се опитам да я направя, но ми е интересно като не се бърка няма ли да загори на дъното или да стане малко по гъста или си става добре и за колко време я пекохте.

Buksy каза...

Здравей... пожарогасител :),
Няма как да загори, защото няма пряко нагряване на дъното а и като започне да ври то само си се разбърква :) След като заври са нужни не повече от 30 мин. Става малко по-гъста от колкото в тенджерата, но това му е чара.