сряда, февруари 08, 2012

Бъдете неACTAивни

Понеже интернета и телевизията са ни кът на село, докато съм на работа тегля разни филми и сериали. Ще тегля, докато не ме вкарат в затвора. За филмите, които искам да гледам се осведомявам от Firstshowing.net. Напоследък обаче все по-рядко мога да си харесам нещо за гледане. Забелязвам, че тенденцията е да се правят филми с много пари, много екшън, плоски сценарии и малко (почти никакъв) смисъл. Но явно това се гледа някъде там на север в Америка. Нивото на интелигентност на зрителите е стигнало критичния минимум. Вече няма оригинални идеи. Правят се само римейкове на стари филми и продължения (очаквайте скоро "Карибски пирати 16"). В отчаяните си опити за големи печалби от Hollywood започнаха да бълват бози от този род:

Взимаме няколко блокбастъра правени по комикси (американците си умират за комикси), като Iron man, Captain America, Hulk, Thor и създаваме The Avengers. Гениално!


Ето ви още една глупост. Зомбита и терористи (американците си умират да сритват задници на зомбита и терористи):

BIN LADEN WILL DIE AGAIN! Умрях от смях. Първоначално си помислих, че ще е пак някаква дебилна комедия. Уплаших се като разбрах, че филма е "сериозен".

И така, като се замисля започва да ми се избистря каква е цялата работа (следва плавен преход към важната тема). 
До скоро всичко си течеше по обичайния начин. Правиш филми, пускаш ги по кината, взимаш там някакви 50 000 000$ печалба, после ги пускаш на DVD, добрите хора ги рипват и ги качват по торент тракерите а ние всички сме доволни, че може да си ги гледаме у нас, пийвайки биричка и ядейки джънкфууд.
След това идва някаква световна финансова криза. Продължаваш да правиш филми, взимаш там някакви 8 000 000$ печалба и си казваш "бах маа му!". След това сръчкваш тоя-ония и правиш някакво невинно Търговско споразумение за борба с фалшифицирането и се надяваш нещата да се оправят, след като го подпишат всички европейски държави барабар със Северна Америка, Австралия и Япония. А защо са пропуснати Азия, Африка и Южна Америка? Не знам.

Но това всъщност е само един от поводите за раждането на АСТА някъде през октомври миналата година. Причината е същата, каквато е била винаги. Шепа хора да ни направят роби. Да ни вържат очите, да ни запушат устата и да ни държат в постоянен страх. Да ни контролират. Да ни казват какво да мислим и какво да правим. Само, че на хората им писна, ядосаха се и се вдигнаха, защото проблема е много сериозен. Бъдете активни. Не забравяйте, че  малодушието на масата е тяхното най-силно оръжие. А успим ли се нещата ще се променят драстично!

А на тези, които си мислят, че светът е техен искам да кажа: 

Look, the people you are after are the people you depend on. We cook your meals, we haul your trash, we connect your calls, we drive your ambulances. We guard you while you sleep. 
Do not... fuck with us!
(Fight Club)




Ако още се чудите за какво иде реч вижте какво пишат по-умните хора от мен тук.
Ако си падате по юридически текстове вижте какво пишат и други умни хора тук и тук.


И накрая ако сте съгласни с всичко написано не забравяйте да дадете своя глас срещу безумието - ТУК!

2 коментара:

Злото прасе каза...

Целувам ти глезените в знак на респект към творческите ти изблици, които са по-чести от моите в последно време, но пак така оскъдни и недостатъчни за основната маса хора, които искат да видят нещо интересно, докато си пият следобедния чай с биквитки. Къщата я закрепихте вече, овъртяхте се, сега следват едни безкрайни доизкусурявания, така че, налягай си мозъчните гънки, направи ги на хармоника и бъди най-малкото блогивен. Чая с градус и пълнозърнестите бисквити са от мен. Йо :)
п.с.
хе хе
падна ми се да напиша буквосъчтанието "amater" за антиботовската проверка с думи.

Milen каза...

Respect!