четвъртък, януари 20, 2011

On the road again


Днес си сложих годишната винетка за 2011 година. Ура! Мога да кажа, че постигнах една малка победа, защото поставянето и е един малък абсурд...
За шофьорите, които още не са се сблъскали с него, ще бъда така добър да дам няколко насоки.
Първо, нека не забравяме, че винетката не е майтап работа. Тя струва 67лв. Ако объркате нещо ще трябва да се бръкнете за още 67лв. А какво толкова може да се обърка? Не много. Просто трябва да сте много сръчен в ръцете. За препоръчване е да сте работили около 2 години като часовникар, да не пиете много, т.е. да не ви треперят ръцете, да сте позитивно настроен, да сте уравновесен и да имате здрави нерви.
След като сте махнали старата винетка (ако не го направите, глобата е 200лв.), внимателно отлепете новата. Поставете я внимателно по гръб (с лепилото нагоре) на равно и удобно за писане място. Вземете химикалка, която предварително вече сте изпробвали дали пише. На самия стикер в горния край ще видите (дано имате добро зрение) поленце, в което трябва да напишете регистрационния номер на колата. Пак ще ви припомня, че не трябва да ви треперят ръцете и химикалката трябва да е добре разсписана. Напишете номера на колата, като внимавате да не се залепите за стикера. Ако това се случи има голяма опасност, като се опитвате да се отлепите от тъпата винетка, тя да се скъса, което вече я прави невалидна. След като успешно извършите тази операция, залепете винетката в долния десен ъгъл на предното стъкло. Позиционирайте я максимално в ъгъла, за да не заема зрителното поле на пасажера до вас. Не забравяйте да запазите и долната част с баркода, където също пише номера на колата. Тенденцията е тези винетки да стават по-големи и по абсурдни.
Няма да се учудя ако до година е с размер А4 и освен номера на колата, трябва да слагаш и пръстов отпечатък, ЕГН, кръна група, политическа принадлежност, религиозна принадлежност, телефон, e-mail и... facebook.

5 коментара:

Sylvia каза...

Хахаха, раздвижи ми сливиците :D)

Злото прасе каза...

вгз :)

Анонимен каза...

аз мисля да не я отлепям цялата, а само горната част докато напиша номера на колата и после да я отлепя нацяло и да я лепна внимателно на стъклото...

Buksy каза...

Успех. То и за това се изисква малко виртуозност :))

Unknown каза...

В осем сутринта, на касата на ОМВ още сънен се опитах да напиша номера на колата директно върху найлона, предизвиквай вик на касиерката "НЕ ТАМ!".

Погледнах въпросително-тъпо... И тогава, тя ме светна, че трябва някакси да я отлепя, да напиша номера и да я залепя на стъклото. Зачудих се и понеже явно не предприех никакво действие, съседната касиерка дойде, погледна ме и каза: "Ами да точно така се прави!"

Вдигнах рамене, отидох да си взема кафето и после някакси на коляно в колата успях да се справя.

Миналогодишната винетка изглеждаше малка, нежна и сромна в долния десен ъгъл в сравнение с парцала който лепнеше на пръстите ми.

Новите винетки наистина смучат...