сряда, юни 14, 2006

Писмо до моята любима


Ето го! Намерих го! Появи се като призрак от миналото. Това нещо попадна при мен много, много отдавна, още когато рок&ролът беше млад. Дори не помна кой ми го прати. Просто знам, че такова нещо не може да се види всеки ден.
Иде реч за някакъв циганин в казармата, който пише писмо на съпругата си, но преди да го прати "колегите" му го сканират и го пращат по каналния ред...

2 коментара:

Анонимен каза...

това писмо показва противоречивите
мисли на лирическия герой, подбуждани в него от обстоятелставата в които е попаднал. Сблъскващ се със суровата обстановка, далеч от родния дом, любима съпруга и техният син героя сякаш за първи път осъзнава тъй святата и чиста любов между двама души. Докато пише своето писмо е обзет от сексуални чувства - тъй мили и тъй святи. Сексуалното желание тъй бурно сякаш се отприщва и той изпълва с него всеки тъй скъп и ценен в писмото ред. Дори нещо повече - подробностите около самият акт, продължителността, видовете техники и тяхната честота показват характера на обикновения човек, неговата самобитност и култура. Привързаността му към родното огнище и семейство. Също както в романа Земляци на Йовков тези национални добродетели испъкват ярко, непроменени през годините, крепители на нашата нация!!!
=pa4ev=

stnle каза...

edin selqnin ot e-bane.net