четвъртък, ноември 22, 2007

Надежда нет


Хапнах добре.
Пуших цигарка.
Рекох си, време е да покибича малко в нета, да дръпна някое сериалче, да си полафя с някой...
Ха! Интернета ми спрял... пак!!!
Това взе да се случва доста често. Тия от "Надежда нет" излязоха големи лаици! В случаите когато имам нет трябва да си сложа мрежовата карта на 10Мб. щото като я пусна на 100 и ми казва "кабела ти е изключен, момче". Егати простотията.
Но не всичко приключва с това. Тепърва започва интересното.
От около месец насам много често започна да се случва да намирам локвички вода около кутията на компа. Първите пъти се шашках доста. Викам си егати конденза. Отварям си кутията и гледам вътре. Всичко е сухо! От къде по дяволите се взима тая вода тогава?!? Скоро разбрах. От кабела на интернета. Да, точно така. От кабела ми тече вода... през буксичката. За по-голяма достоверност ще пресъздам един автентичен разговор:

- Надежда нет, добър ден.
- Добър да е Надежда нет. От Свобода бл. 2 се обаждам. Пак нямам интернет.
- ап. 98 ли бяхте? (вече ме помнят)
- Да.
- Ще предам на колегите.
- Имам и още един... малко необичаен проблем...
- Кажете...
- От кабела на интернета ми капе вода.
- ...
- ...
- Какво?!
- От кабела на интернета ми капе вода.
- Как така?
- Представа си нямам. Надявам се колегите ви да се справят и с този пролем. Довиждане.

Колегите и са реагирали по подобен начин на проблема, разправя Сашко. Разбира се не са отстранили теча, но за сметка на това направиха тази невероятна инсталация у нас.



Включиха някакъв адаптер и увиха кабелите му около лан кабела, за да "подсилва сигнала". Ако съществува паралелна вселена на нашата, в която да има интернет през средновековието, си го представям точно по този начин... Надееееееждаааааа Нйет. А, може би трябваше да се обадя на ВиК.

- Ало? ВиК ли сте. Имам теч в интернет кабела ми. Бихте ли изпратили бригада да отстрани проблема? Ало... Алооо.

Тъпо, нали? За да не ми тече вода в лан картата, цепнах изолацията (по идея на Младежа и Гецата) и си направих дренаж. Под него сложих едно парцалче да попива. Ставам една дъждовна сутрин и гледам парцалчето плува в локва интернет вода. Паркета ми се поогъна. Замених парцалчето с един капак на от иенска тенджера и отидох на работа. Като се прибрах заварих това:



Това е около 200гр. течност.
Смяяяятай!
Време е!
Ще ги сменям!

П.С. Като ми дойде интернета ще взема да го постна това...

П.С.2 Искрено се извиняваме на нашия абонат, както и на всички, които посещават неговия така интересен и впечатляващ блог, за закъснението на поста с 24 часа. За да не се повтарят подобни конфузни ситуации още утре ще сложим ВТОРИ адаптер на кабела на абоната.

С уважение:
Надежда нет

20 коментара:

Bla каза...

Надежда тука всяка оставете! :D

marieta каза...

Копче, занеси течността в някоя лаборатория да я тестват.Може да се окаже лековита... или още по-яко - да приема свойствата на 1 гр. поставен в нея наркотик по избор. Така ще си набяваш, когато какво потрябва.

Анонимен каза...

БрЪдЪ,брат!

Анонимен каза...

Хахаха.
Първо ще кажа, че и аз съм към Надежда.нет - те са ми третите собственици на мрежата, към която се водя. Първите се отказаха от нея, защото им режеха кабелите - познайте кой? Напоследък нямам нет - губя около 17% от пинга към сървъра, а за външен нет - абсурд! Обаждам се и ми заявяват, че всъщност съм имал нет, той просто прекъсвал и те имали същия проблем, свързан бил с доставчика им.
Абе пълна порнография! Другите в квартала са ми Comsys, които са дори по-зле от Надежда. Абе мъка...

Bla каза...

Хаха, виж как се казва това ревю на един мн. очакван филм:

http://www.kino-govno.com/?reviews&id=mist&aut=kassad

:)

wicky каза...

Хахаха - ми това е анкхморпотски интернет според мен! И най-вероятно кабела тръгва баш от невидимия университет и тогава бог да ти е на помощ какво може да тече от там :) (или поне в паралелната ти вселена най-вероятно е така:))

Buksy каза...

Да. И мога да си чата директно с дядо Прас, но пък СМЪРТ ми е по интересен като събеседник :)

stnle каза...

Рестартирай водомера и пингвай тоалетната чиния. Ако имаш 17% загуба на фекалии се обади на ВИК. Според мен става дума за чудо, което идва в момент, когато е време да осъзнаеш вярата си и да приемеш свръхествственото в сърцето и ума си. Ако се съмняваш. че Интернетът ти е гола вода пробвай следния трабълшуут:

1. Влез в Control Panel -> Network Connections
2. Създай нова връзка
3. Напълни Recycle Bin-а с вода и му дай Empty Recycle Bin.
4. Подсуши си монитора със сух парцал
5. Натисни Connect to server
6. Сложи си саксии с цветя под кабела за Интернета.
7. Намери офиса на Надежда.нет и ми прати адреса, моите фундаменталисти ще им помогнат в диагностиката на проблема...

Топблог каза...

хахахах Евала пич !
напиках се от смях с тоя твой блог :))

Анонимен каза...

pi4aga, az sum edin ot kolegite ot Nadejda.net. Imam edno pitane za teb. Za6to ne kaza da ti slojim vodomer a zvani6 na oniq murli ot ofisa?????
A i nai malkoto ne sum te zaduljil da si kum nas. Vklu4i se kum net2Lan ama tam 6te qde6 po golqmo durvo. V kraina smetka sum se uveril 4e seki otkazalse se vru6ta pri nas... Nadejdata umira posledna. Li4no az nqma da doida pove4e na avariq v vas, nito nqkoi ot kolegite, taka 4e smenqi dostav4ika 4e mi e pisnalo ot ligliovzi.
pozdravi, kolegata

Buksy каза...

Е явно идвате все още! Защо го правите не знам?! Явно тия о "лан-а" са започнали да завземат позиции, явно защотото при тях не им текът кабелите... както и да е. С глупости не ми се занимава, скоро не ми е текъл кабела, значи всичко е наред :) а явно и ти не си идвал да ми оправяш интереДА!

Анонимен каза...

И аз съм отвратен от Надежда Нет - цяла седмица чакам да дойдат техници да си оправят бакиите, четири срещи си насрочваме - и на нито една не се появяват...просто смешка и гадост. Няма връзка с номерата им, нямат денонощен съпорт - в офиса им в Надежда са груби и противни.

Май само Еърбайтс са по-зле...

Махнах се от тях на мига... Да ги видим Мегалан:) Там поне се надявам на професионализъм...

Анонимен каза...

Има вече Мегалан в Толстой и са си супер. Надежда Нет умират... Само като се сетя какви са нещастници!!!

Анонимен каза...

И аз съм от 3 седмици на Надежда Нет през ден ми спира нета пети път се обаждам те испращат някаде екип и се оправя. Другия ден същото.
Те май са големи гадове и некадърници.То трябва и малко инсвестиция -при повторение на проблема се подменя: суич ,кабел, розетка те чели му баят на проблема.
Сега и давам жълт картон ако продължават получават чървен

Biliana каза...

На мен те също са ми третия интернет доставчик. Първо бях към Инсайт кабелна телевизия и нтернет 2 в 1. Там един ден ако се случеше да имам нет после със седмици нямах. Поне кабелна си имах та да си гледам. Омръзна ми да си игаем с тях на тука има тука няма и се преместих в бол.бг. Бях много доволна от услугите им, докато не се обединиха с Пауър.нет при тях когато беше лошо времето изчезваше връзката с интернета, между временно един ден ми званят на вратат от евроком кабелна телевизия, за да ме свържат към тях, защото кабелна тв и ингтернет Инсайт били фалирали и автоматично сме преминавали към евроком. Така реших да се прехвърля към Надежда.нет и за сега нямам никакви проблеми с тях. Но когато прочетох кой какви проблеми има с тях и започвам да се плаша, че ако и с тях започна да имам проблеми май ще трябва да изредя всички интернет доставчици. А на господина, на който му тече вода ще му дам един съвет: да си събира вода в каквито има съдове и да я съхранява, защощто не се знае някога могат да ни сложат на воден режим и тогава може да му потрябв:).

Biliana каза...

На мен също са ми третите доставчици.
Първите бяха от кабелна и интернет Инсайт, но там 1 ден имах интернет, но после по цяла седмица нямах. Махнах се от тях и отидох в Бол.бг. Бях много доволна от тях, докато не се обединиха с Пауър.нет и когато беше голямата зимна виелица, явно някакъв кабел се откъснал, пък и бяха празници и така 3 дни бях без нет, докато благоволят да дойдат да го оправят. А и това не беше единствения случай, за това се махнах от тях и се преместих в Надежда.нет и за сега нямам никакви проблеми с тях, но като прочетох кой какви проблеми има с тях и започвам да се плаша.Ако и с тях започне да ми изчезва нета ве4е не знам към кого да се прехвърля.

Анонимен каза...

И аз съм към Надежда.Нет и съм доволен вече защото мрежата им е подземна. Проблема с водата според мен важи само за въздушните кабели а моят е подземен. Като цяло няма да търся друг доставчик.

Анонимен каза...

abe vie ste mn zle si4kite...az ot 3 meseca sum na nadejda.net i do sa samo 1 put nqmah i to 6toto ima6e burq.....ebete si maikata si4kite...mn interesno kak az vinagi imam net.........kato ne vi haresva minete na drug net,a ne samo da mrunkate...4e i sait za mrunkane 4ak ste napravili......ebasi ne6tastnicite ima tuka...neam dymi......

Анонимен каза...

Към Надежда.нет съм вече три години и наистина ми писна от тях,последния път заради тяхни проблеми с тока нямах нет 3 дена!!!!!!!!!!!Плащайте си тока Надежда.нет!

Анонимен каза...

Аз пък съм към тях от много, много време и със сигурност мога да Ви кажа, че нещата отдавна вече са оправени и мрежата си е добра и много конкурентна на останалите доставчици. Един голям глас ЗА!